5 RAZLOGOV ZAKAJ MENIMO, DA SO LESENE IGRAČE VEDNO ODLIČNA IZBIRA

1. VARNOST
Varnost je na prvem mestu in nedvomno je les najbolj varen in naraven material za izdelavo igrač. Lesene igrače, ki jih ponujamo so ali obdelane le z naravnimi olji ali pa so pobarvane z netoksičnimi barvami na vodni osnovi. Izdelane so brez ostrih robov, obdelava lesa pa je gladka. Prav tako ne vsebujejo škodljivih kemikalij in toksinov (npr.: škodljivih snovi kot so BPA in ftalati). In prav zaradi varnosti, v Ristancu ponujamo za najmlajše le ropotulje od priznanih proizvajalcev kot so: GRIMM’S, Selecta®, Heimess by Goki.

2. TRAJNOST
Lesene igrače so naravne in okolju prijazne, saj so narejene iz obnovljivih virov in so biorazgradljive. Znane so po svoji obstojnosti zato imajo kvalitetne igrače dolgo življenjsko dobo in se lahko prenašajo tudi na naslednje generacije.

3. USTVARJALNOST
Otroci se ob igranju z lesenimi igračami povežejo z naravo in občutijo naravni material, ki ima prijeten vonj in je prijeten na otip. S svojo naravno, preprosto zasnovo spodbudijo otroke k uporabi domišljije, kar spodbudi otroško ustvarjalnost. Tako zasnovane lesene igrače so tudi Kapla gradniki.

Kapla gradniki

4. UPORABNOST
Najbolj uporabna je tista igrača, ki otroku nudi vedno nove izzive v različnih obdobjih otroštva. In prav uporabnost je ena izmed lastnosti, ki krasi lesene igrače. Na primer lesene kocke pomagajo pri krepitvi grobe motorike in koordinacije oko roka, z možnostjo odprte igre bogatijo domišljijo, spodbujajo spretnost reševanja problemov in zavedanje prostora.

grimms rainbow waldorf blocks 10010 waldofska pedagogika odprta igra ristanc igrače ristanc toy shop

5. ESTETSKOST
Lesene igrače so zaradi naravnega materiala prijetne na otip, imajo prijeten vonj in so estetske na pogled. Uporabnost in varna izdelava lesenih igrač pa prav tako prispevata k estetskemu izgledu. In ravno zato so lesene igrače brezčasne in se prenašajo iz generacije v generacijo.

V Ristancu imamo zato na izbiro tudi Mokulock lesene kocke, ki zadovoljijo tudi tiste z najbolj izbranim okusom za estetskost.

O prednostih lesenih igrač, pa si lahko preberete tudi v intervjuju z dr.Demšarjem, ki so ga opravili na Inštitutu za razvoj igrač.