Vsi poznamo 1000-krat zastavljeno vprašanje: »Koliko še?« in pa »Ali smo že prispeli?« Nekaj ​​ur vožnje je lahko za otroke pravi izziv, ampak če se na pot dobro pripravimo, lahko tudi vožnja hitro mine.

V Ristancu smo zato za vas pripravili nekaj idej, kako si lahko pot naredite zabavno:

  • na pot vzemite prigrizke in dovolj tekočine
  • pot si popestrite s prepevanjem pesmic in igrami za vso družino
  • ne pozabite na otrokove najljubše igrače in igrače za na pot

Igre za vso družino:

Najbolj zabavne so igre spomina, ki so odlična zabava za vse potnike, tudi za voznika. Najbolj znani igri sta »Ugani kdo« in »Nadaljuj zgodbo«

»Ugani kdo« je preprosta igra, s katero otroci bogatijo svoj besedni zaklad, krepijo spomin in sklepanje. En potnik si zamisli žival, drugi pa mu postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovarja le z “da” ali “ne”. Če je odgovor “ne”, je na vrsti naslednji potnik. P.S.: s starejšimi otroci se lahko igramo tako, da ugibamo znane osebe.

»Nadaljuj zgodbo« je malo zahtevnejša igra kot »Ugani kdo« in zato še bolj primerna za starejše otroke. Cilj igre je ponoviti stavek zgodbe, ki ga je povedal sopotnik ki je zgodbo začel in dodati enega od svojih stavkov. Naslednji sopotnik mora vse skupaj ponoviti in ponovno dodati svoj stavek. Potnik, ki izpusti del stavka, prekine zgodbo in izgubi.

Najljubše igrače:

Na pot ne pozabimo vzeti otrokove najljubše igrače. Dobro pa je, če s seboj vzamemo še kakšno igračo, ki bo zaposlila rokice, možgančke in pot naredila zabavnejšo.

MEHKE KNJIGICE IZ BLAGA: Za najmlajše predlagamo Haba mehke knjigice iz blaga, ki skrivajo presenečenja in zvočne učinke. Mehka knjigica je odlična za krepitev fine motorike.

Haba Fabric book Rainbow World 306083 mehka knjiga mavrica

MAGNETNI LABIRINT: Z magnetno paličico, ki je pripeta na podlago lahko otroci premikajo kroglice v ploskvi, kroglice razporejajo po barvah ali jih štejejo. Je odlična igrača za razvijanje potrpežljivoti in spretnosti tudi ko smo na poti.

haba 306083 labirint Magnetic Game Orchard magnetni sadovnjak

POBARVANKA: Ni potovanja brez pobarvank, se strinjate? Vendar tokrat malo drugače: pobarvanke Djeco, kjer barvamo z vodo. V pisalo nalijemo vodo in z barvanjem otroci vidijo, kako slika oživi. Ko se papir posuši, ga otroci lahko ponovno pobarvajo. Djeco čarobna pobarvanka za barvanje z vodo je zato odlična za na pot!

MAGNETNE KNJIGE: Ni boljše zabave kot magneti in to še posebej velja, ko smo na poti. Janod magnetne knjige so škatle, v katerih so shranjeni magneti, ki jih otroci polagajo na magnetno ploščo na pokrovu škatle. Otroci se lahko s sestavljanjem magnetov zelo zabavajo in hkrati vadijo fino motoriko, koordinacijo oko – roka in ustvarjalnost. Ko otroci zaključijo z igro, lahko magnetke varno pospravijo v škatlo in tudi zato je magnetna knjiga odlična igrača za na pot.

Upamo, da vam bodo naši nasveti in ideje koristili, da bo na poti res zabavno. Ne pa pozabiti tudi na varnost.

Srečno in zabavno pot!

#ristanc #napoti #zristancemnapot #ristanctoyshop