Vsaka dobra igrača mora posedovati tri lastnosti:

Varnost

varnost je seveda na prvem mestu in nedvomno je les najbolj varen in naraven material za izdelavo igrač, vendar moramo biti tu zelo previdni, saj mora biti obdelava lesa gladka, brez ostrih robov barva na vodni osnovi mora biti absolutno netoksična in obstojna na vodo in slino. Take igračke smo našli pri najboljših evropskih proizvajalcih. Naši normativi so zelo strogi tudi za tekstilne igrače in lutke – vse od uporabljenega materiala do izdelave mora bit brezhibno (čvrsti šivi, dobro pritrjeni detajli, materiali brez dodanih kemikalij kot so fungicidi, parfumi, sredstva proti gorenju, mehčala itd.)

Uporabnost

Najbolj uporabna je tista igrača, ki otroku nudi vedno nove izzive v različnih obdobjih otroštva. Dobra in uporabna igrača je prilagojena otrokovim sposobnostim in ga ne razočara saj zaradi skrbne  izdelava izpolni njegova pričakovanja. Taka igrača omogoča otroku, da raziskuje, odkriva svet okoli sebe ter razvija svoje sposobnosti in razmišljanje. Igra s tako igračo otroka popolnoma prevzame in ko se to dogaja je otrok srečen. To izkušnjo zadovoljstva ob učenju in ustvarjanju pa ponese s seboj v odraslo življenje.   

Estetskost

Uporabnost in varna izdelava prispevata k estetskemu izgledu, prijetnemu vonju in otipu igrače. Že zelo majhni otroci očitno prepoznajo estetskost in skladnost in to tudi pokažejo s širokim nasmehom.  Velika odgovornost staršev je, da otroku z neestetskimi in z nepotrebnimi podrobnostmi preobremenjenimi igračami ne pokvarimo njihov naravno prirojen občutek za lepo. 

 

TOjeTO

Obiščite nas tudi v naši drugi trgovini